The Jack's Small Engines Forum - Join Our Online Community
Reply to post

Hot!KOHLER CV15S irratically stopped running, Get no spark at all now.

Author
Robertbeebe
New Member
  • Total Posts : 1
  • Scores: 0
  • Reward points: 0
  • Joined: 2016/10/15 22:38:05
  • Status: offline
2016/10/15 23:07:34 (permalink)
0

KOHLER CV15S irratically stopped running, Get no spark at all now.

Husqvan riding mower has worked fine. For a long time the engine would backfire loudly. Eventually it might backfire and die. Usually it would start, but it got so that often I could crank a long time and eventually it might start up. Sometimes I could mow the yard. As time went by, I might only get part mowed before it would backfire and shut down. Often it wouldn't start up at all no matter how long I cranked it. Occationally it might start and run fine till it decided NOT. It has now gotten to where it won't start no matter. I find no spark even with a known good plug. What could be so erratic. Do coils work sometimes and eventually fail completely? Any oppinions what has brocken down? 

1 Reply Related Threads

    Mikel1
    Moderator
    • Total Posts : 399
    • Scores: 27
    • Reward points: 1
    • Joined: 2016/04/14 18:48:53
    • Location: Georgia
    • Status: offline
    Re: KOHLER CV15S irratically stopped running, Get no spark at all now. 2016/10/18 11:46:40 (permalink)
    0
    I would unplug kill wire at coil and see if there is spark. I don't believe this has the SAM(spark advance module) on it, please correct me if that's incorrect.
    Jump to:
    Copyright © 1994 - 2016 Jacks Small Engine & Generator Service, LLC